Forum Replies Created

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #28303
     anaigini
    Participant

    I googled for OpenAM 14 downloads and it listed few opensource links for this version.
    And the reason I am looking out for this version, is because it supports Apache-Tomcat 8.5 which is not yet EOL.
    If I am not mistaken OpenAM 13.5 cannot use 8.5, only 8.0, which is already EOL, and defeats the purpose.

    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by anaigini.
    #27882
     anaigini
    Participant

    Thank you for the info @Scott.

    I now am trying install and configure OpenAM-14.0.0.
    Managed to download the zip file from github.
    Unzipped it in my working directory, and ran the command “mvn clean package”. Get this error now :

    [[email protected] OpenAM-14.0.0]# mvn clean package
    [INFO] Scanning for projects...
    Downloading: http://maven.forgerock.org/repo/releases/org/forgerock/forgerock-parent/2.0.8/forgerock-parent-2.0.8.pom
    Downloading: http://maven.forgerock.org/repo/openam-dependencies/org/forgerock/forgerock-parent/2.0.8/forgerock-parent-2.0.8.pom
    Downloading: http://maven.forgerock.org/repo/maven.restlet.org/org/forgerock/forgerock-parent/2.0.8/forgerock-parent-2.0.8.pom
    Downloading: http://download.oracle.com/maven/org/forgerock/forgerock-parent/2.0.8/forgerock-parent-2.0.8.pom
    Downloading: https://repo.maven.apache.org/maven2/org/forgerock/forgerock-parent/2.0.8/forgerock-parent-2.0.8.pom
    [ERROR] The build could not read 1 project -> [Help 1]
    [ERROR]
    [ERROR]   The project org.forgerock.openam:openam:14.0.0-SNAPSHOT (/usr/local/src/OpenAM-14.0.0/pom.xml) has 1 error
    [ERROR]     Non-resolvable parent POM: Could not transfer artifact org.forgerock:forgerock-parent:pom:2.0.8 from/to forgerock-staging-repository (http://maven.forgerock.org/repo/releases): Not authorized , ReasonPhrase:. and 'parent.relativePath' points at wrong local POM @ line 42, column 13 -> [Help 2]
    [ERROR]
    [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.
    [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
    [ERROR]
    [ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles:
    [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/ProjectBuildingException
    [ERROR] [Help 2] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/UnresolvableModelException

    Please advise.

    #27863
     anaigini
    Participant

    This was the link I followed to implement the external RDBMS data store :

    #27862
     anaigini
    Participant

    I can successfully open the link with port 8080, and so I started configuration using this port for now.
    For port 8443 I will try later, I believe the configuration for tomcat has to be edited in server.xml for this port.

    I manage to successfully configure openam, and have reached the “Realm” page. I click on New Realm to create a new realm to access a database (postgres) for storing user login info.

    Since I could not find any other user guide to help me with the DB config part, I found and article for DB config for OpenAM 14.0.0. All the steps are OK, until the step for “Data Store” configuration. I do not see that option in the New Realm I have configured, instead I only see “Identity Store”. And even in that, I do not see the option “Database Repository (Early Access)” for the Type of Identity Store to use. I can, however see the options Active Directory, Active Directory Application Mode (ADAM), Generic LDAPv3, OpenDJ, Sun DS with OpenAM schema, and Tivoli Directory Server.

    I have setup the pre-requisites to configure the DB before the setup of OpenAM, which is putting the Postgres JDBC jar (postgresql-42.2.12.jar) in <mytomcathome>/lib; and adding the line below in <mytomcathome>/conf/context.xml :

    <Resource name="jdbc/opensso" type="javax.sql.DataSource" driverClassName="org.postgresql.Driver" url="jdbc.postgresql://localhost:5432/paybills" username="postgres" password="postgres" maxActive="20" maxIdle="10" maxWait="-1"/>

    I restarted tomcat after the changes above.

    How do I resolve this problem?

    #27851
     anaigini
    Participant

    Thank you all for your suggestions. Managed to download AM 6.5.23.
    I have setup the server, and can successfully see the “Apache-Tomcat-9.0.34” page.
    I have also successfully deployed the openam.war file in <mytomcatdir>/webapps, and can see the “openam” folder.
    However, now the main problem looms.

    When I open the page :

  • https:<MYIP>:8443/openam/
  • I get “404 The requested URL is not found”

    I thought it was a permission issue, and thus checked the permissions of the tomcat directory, the webapps folder and all other sub-folders within the tomcat directory. They were all 750. I changed all of them to 755, and I still get the same problem.

    I tried simply assigning an FQDN like testsso.example.com as the server name, and when I open the page now, it is even worse than before – “Server Not Found”.

    I am not sure if I can assign an FQDN to the server as mentioned in the guide; as my machine is a virtual machine (Built in VMWare Workstation Player for non-commercial use). Thus, the IP address that is assigned is only via DHCP.

    Please advise what to do next.

#27837
 anaigini
Participant

I read the documentation of the specs required before installation (centos, jdk, tomcat version), and seems like OpenAM 13.5 still uses tomcat 8.0 and only OracleJDK.

In this case, seems like OpenAM 14.0.0 (AM 5) is more suited to our environment, as it uses newer version of tomcat, like tomcat 8.5.x, and also supports OpenJDK, which we normally use. Although this is a good solution, I am thinking long term, and tomcat 9.0.34 is now the latest stable version to use. Tomcat 8.5.X might become EOL within a couple of years maybe? Because of this AM 6.5 seems more suitable, however is this available as open source? If yes which one is it?

And even in Forgerock “Enterprise” download page, when I search AM 6.5, I only get “Amster” in the first few pages.

Please advise.

Thanks in advance.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)